Україна

До лав ЗСУ стали перші засуджені жінки – Мін’юст


До лав ЗСУ стали перші засуджені жінки - Мін юст

Заступниця голови відомства Олена Висоцька заявила, що нині семеро охочих жінок з числа засуджених вже пройшли ВЛК.

Перші семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці, уклали контракт зі Збройними силами України. Про це з посиланням на слова заступниці голови відомства Олени Висоцької, повідомляє Міністерство юстиції України у Facebook в середу, 24 липня.

Жінки виявили бажання проходити військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення, розповіла чиновниця.

Засуджені вже пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК) та мають згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах.

“Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки чоловікам, але й жінкам. Однак раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська. (Тепер) маємо рішення щодо перших сім засуджених, які вирішили укласти контракт із ЗСУ”, – пояснила Висоцька.

Як відомо, в Україні недавно набув чинності закон про добровільну мобілізацію ув’язнених, який був схвалений парламентом цього року. Зокрема, 8 травня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію деяких категорій засуджених.

Зеленський затвердив мобілізацію засуджених

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 11 =

Back to top button