Цікаве

Собаки можуть відчувати емоційний стан господарів через нюх

Собаки можуть відчувати емоційний стан господарів через нюх

Фото: pixabay.com
Собаки можуть за запахом виявити стрес у господаря

Собаки здатні відчувати емоційний стан своїх господарів через нюх, що впливає на їх поведінку та реакції, показало дослідження.

Собаки здатні вловлювати емоційний стан своїх господарів через запах, повідомляє Neuroscience News. Дослідження, в якому взяли участь 18 собак і їхні власники, показало, що стрес людей може викликати тривогу у їхніх улюбленців.

Під час експерименту власники собак перебували в різних емоційних станах: деякі розв’язували складні математичні завдання, що провокувало стрес, інші слухали заспокійливу музику для розслаблення. Запахи поту від цих людей по-різному впливали на реакцію собак.

Собак навчили розрізняти два місця розташування мисок: одну з ласощами і одну порожню. Потім вчені додали нову миску в нове місце. Швидкий підхід собаки до нової миски вважався “оптимістичним” вибором, повільний – “песимістичним”.

Дослідження показало, що коли собаки відчували запах господарів у стані стресу, вони частіше робили “песимістичний” вибір, тобто повільніше підходили до нової миски. Цей ефект не спостерігався у собак, які піддавалися впливу запаху розслаблених господарів.

Результати дослідження підтверджують, що собаки здатні сприймати емоційний стан людей через нюх. Дослідники також виявили, що собаки, які відчували запах стресу, краще навчалися розрізняти ласощі та порожні миски.

Раніше повідомлялося, що у США помер найвищий у світі пес на ім’я Кевін.

У Британії шестилапій собаці ампутували зайві кінцівки

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × one =

Back to top button