Україна

Окупанти намагаються оточити бійців ЗСУ під Прогресом – DeepState


Окупанти намагаються оточити бійців ЗСУ під Прогресом – DeepState

Бійці 31 ОМБр доповідають про ризики та можливі наслідки керівництву батальйонів. Однак бригадне керівництво не дає наказу про відхід.

Російські окупанти намагаються оточити частину угрупування українських військових поблизу села Прогрес у Донецькій області, яке днями було захоплене. Однак наразі наказ про вирівнювання лінії фронту не надходив. Про це у ніч проти середи, 24 липня, повідомляє український OSINT-проєкт DeepState.

Аналітики посилаються на звернення бійців, котрі протягом останніх днів ведуть оборону в оточенні. Зазначається, що загарбники утворили “горловину” на південь від Лозуватського, тому воїнам доводиться утримувати ще додаткову низку позицій.

“Оперативно-тактична обстановка стала критичною на вихідних через хаотичний відхід однієї з піхотних бригад. 47 ОМБр, яка прийшла на поміч, не змогла стримати противника, який переважав числом. Попередньо у селі вже було скупчення чисельністю від двох рот. Старі вовки з 47-ї просили передати “палке вітання” НЦ на Рівненщині”, – йдеться у повідомленні.

У DeepState зазначили, що бригадне керівництво 31 ОМБр хоче щоб бійці і надалі сиділи в оточенні попри ризики та можливі наслідки.

“Управління рот фактично відсутнє, адже їх командири поранені або загиблі”, – додали у DeepState.

Також зазначається, що зараз противник просочується у Вовче, щоб завтра поновити штурмові дії за село. Дані дії створюють ще ряд додаткових проблем в подальшій обороні.

Нагадаємо, у вечірньому зведенні Генштаб повідомляв, що на Покровському напрямку тривають дев’ять атак росіян у районах населених пунктів Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Прогрес і Новоселівка Перша. Ще 24 спроби загарбників просунутись уперед зупинено. Загальні втрати ворога на цьому напрямку сьогодні попередньо склали 329 російських окупантів вбитими та пораненими. 

За попередню добу було “відмінусовано” понад 1200 російських військових. Загальні втрати країни-агресора Росії з початку війни наближаються до 570 тисяч.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × five =

Back to top button