Україна

Зеленський зустрівся з держсекретарем Ватикану


Зеленський зустрівся з держсекретарем Ватикану

Обговорювалися рішення першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Ватикану у встановленні справедливого й сталого миру для України.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем Святого Престолу кардиналом Пʼєтро Пароліном. Про це повідомила пресслужба глави Української держави у вівторок, 23 липня.

Зеленський подякував за візит, під час якого Паролін відвідав українські міста.

Це сильний сигнал з боку Ватикану, дякую за таку підтримку. І вдячні за вашу участь у Саміті у Швейцарії. Це перший крок на шляху до миру, усі кроки є цінними. Важливо, що ви також це підтримуєте. Ми всі розуміємо, що маємо закінчити цей шлях якнайшвидше, щоб не втрачати людських життів, – наголосив він.

Співрозмовники приділили увагу рішенням першого Саміту миру у Швейцарії та ролі Ватикану у встановленні справедливого й сталого миру для України.

Зеленський і Паролін докладно обговорили наслідки російської агресії проти України, постійний повітряний терор, зокрема ракетний удар РФ по дитячій лікарні Охматдит, і складну гуманітарну ситуацію в нашій країні.

Нагадаємо, 14 червня Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском в межах робочого візиту до Італії для участі в саміті Групи семи.

Також повідомлялося, що завяки Ватикану з російського полону повернули 10 цивільних українців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − twelve =

Back to top button