Світ

Китай озвучив очікування від візиту Кулеби

Китай озвучив очікування від візиту Кулеби

Фото: МЗС Китаю

Мао Нін розповіла про очікування від візиту Дмитра Кулеби

Китай завжди був за припинення вогню, а мирне врегулювання кризи відповідає інтересам кожної зі сторін, нагадали у Пекіні.

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на переговорах із українським колегою Дмитром Кулебою під час його візиту до КНР закликатиме до припинення вогню й мирного врегулювання конфлікту. Про це у вівторок, 23 липня, сказала речниця МЗС Китаю Мао Нін на запитання про очікування Пекіна від візиту українського міністра.

За її словами, Кулеба і Ван Ї обміняються думками щодо реалізації спільних домовленостей двох президентів, сприяння українсько-китайському співробітництву та питань, що становлять взаємний інтерес.

“Китайська сторона продовжить стояти на стороні миру, надавати підтримку зміцненню консенсусу в міжнародній спільноті та спільно шукати реальні шляхи врегулювання “кризи” (так у Китаї називають російську агресію проти України – ред.) політичними методами”, – заявила вона.

За словами Мао Нін, “Китай завжди був за припинення вогню, а мирне врегулювання кризи відповідає інтересам кожної зі сторін”.

При цьому у своїй відповіді китайська дипломатка не згадала про необхідність дотримання принципів Статуту ООН у частині поваги до суверенітету й територіальної цілісності держав, що вимагає від країни-агресора Росії звільнити окуповані території України.

Напередодні стало відомо, що 23-25 липня Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ КНР Ван Ї. Головною темою переговорів стане пошук шляхів припинення агресії РФ та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру в Україні.

А кілька днів тому у Пекіні заявили про необхідність “відновлення діалогу” України та РФ. Там вважають, що великі держави “мають демонструвати позитивну енергію, а не здійснювати негативний вплив”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × one =

Back to top button