Україна

Укренерго уточнило інформацію щодо відключень


Укренерго уточнило інформацію щодо відключень

Більшу половину доби на заході і півдні України обсяг відключень буде мінімальним. Іншим регіонам пощастило менше.

У вівторок до 14:00 в усіх регіонах України буде діяти одна черга відключень, але у другій половині дня обмеження посиляться, повідомило Укренерго 23 липня.

Так, з 14:00 до 16:00 – 1 черга, 16:00-19:00 – 2 черги, 19:00-24:00 – 3 черги відключень очікуються у Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Херсонській, Миколаївській і Одеській областях

У решті регіонів відключень буде більше: з 14:00 до 16:00 – 2 черги; 16:00-24:00 – 3 черги відключень у Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Полтавській, Донецькій областях.

Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Чотири черги – обмеження до 70% споживачів у кожній області.

Також коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.

Раніше у вівторок Укренерго зменшило обсяг відключень у 10 областях, переважно на заході і півдні України.Це стало можливим завдяки активізації роботи сонячних електростанцій.

Напередодні в Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла. У компанії вважають, що дефіцит в енергосистемі буде поступово зменшуватись у серпні-жовтні, якщо не буде нових масштабних атак Росії.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − seven =

Back to top button