Світ

Аргентина передасть Україні гелікоптери – ЗМІ

Аргентина передасть Україні гелікоптери - ЗМІ

Фото: defensa.pe

Аргентина може передати Україні два російських гелікоптери

Гелікоптери були придбані Аргентиною в РФ для транспортних місій та пошуково-рятувальних операцій в Антарктиці.

Аргентина розглядає можливість передачі Україні двох багатоцільових гелікоптерів Мі-171Е, які були придбані в Росії. Про це у четвер, 14 грудня, пише Pucara Defensa.

За даними видання, відповідних домовленостей досягли під час візиту до Буенос-Айреса Президента України Володимира Зеленського.

“Наразі ведуться переговори щодо умов компенсації аргентинській стороні за передачу гелікоптерів Україні”, – вказує видання. 

Зазначається, що в Аргентині вирішили відмовитися від експлуатації гелікоптерів Мі-171Е через те, що вони не змогли пройти чергову регламентну перевірку – спочатку через проблеми з боку Росії, а пізніше через введені проти РФ санкції.

“Сполучені Штати запропонували Аргентині передати ці гелікоптери Україні, але минулий уряд виступав проти такого кроку. Наразі ведуться переговори про те, щоб вартість гелікоптерів була вирахована у вигляді знижки з перших платежів за купівлю Аргентиною літаків F-16 у США”, – пишуть журналісти. 

Зазначається, що гелікоптери оснащені додатковими паливними баками, вантажним краном і можуть долати великі відстані. Машини також обладнані метеорологічним радаром та аварійними поплавцями.

Гелікоптер Мі-2, що патрулює нафтопровід у Ставропольському краї, впав у Георгіївському окрузі.

Іран отримає російській винищувачі Су-35, ударні гелікоптери Мі-28 і навчально-бойові літаки Як-130. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button