Світ

Кремль чекає “конкретних кроків” Києва до діалогу

Кремль чекає конкретних кроків Києва до діалогу

Фото: Анадолу

Дмитро Пєсков в останні місяці чомусь дуже хоче, щоб почались переговори між Україною і Росією

Дмитро Пєсков оцінив слова Володимира Зеленського щодо можливої зустрічі з Володимиром Путіним.

У Росії очікують “конкретних дій” з боку України, якщо вона справді готова вести “діалог про мир”. Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у понеділок, 22 липня.

“Що конкретно стоїть за цими словами, про які конкретно плани йдеться, про які дії в цьому напрямку, якщо йдеться серйозна, поки ми судити не можемо. Тут потрібно почекати якихось конкретних дій, якщо такі будуть”, – заявив Пєсков, коментуючи слова президента України Володимира Зеленського, який припустив можливість переговорів з Володимиром Путіним.

“Це, звичайно, краще, ніж заяви про те, що будь-які контакти з російською стороною виключаються і з главою російської держави. Звичайно, розмова в тій чи іншій тональності про діалог набагато краща, ніж розмова про намір воювати до “останнього українця””, – додав Пєсков.

Напередодні стало відомо, що Володимир Зеленський не відкидає можливості особистого спілкування з Володимиром Путіним задля припинення війни.

Також Зеленський заявляв, що другий Саміт миру “буде через місяці, а не роки” і там будуть представники Росії.

У Кремлі відповіли, що Росія готова до діалогу щодо “українського врегулювання”, але в Москві повинні розуміти, про що йтиметься на другому Саміті миру.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − ten =

Back to top button