Україна

Кулеба назвав кроки для термінової допомоги енергетиці


Кулеба назвав кроки для термінової допомоги енергетиці

Україна активно робить цілу низку кроків для покращення ситуації в енергетиці, запевнив міністр.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, де перерахував заходи, необхідні для термінової допомоги енергетиці нашої країни. Про це повідомляє пресслужба МЗС у понеділок, 22 липня.

“Російські ракетні та дронові удари знищили чи пошкодили значну частину генерувальних потужностей, теплової генерації, гідроелектростанцій, об’єктів системи передачі електроенергії”, – заявив міністр.

Він наголосив, що Україна активно робить цілу низку кроків для покращення ситуації в енергетиці і назвав п’ять пріоритетних кроків для термінової допомоги енергосистемі.

“Наші зусилля зосереджені на п’яти напрямах. Перший – це посилення протиповітряної оборони. Другий – це швидкий ремонт і відновлення об’єктів генерації та розподілу. Третій – децентралізація енергосистеми, зокрема встановлення когенераційних установок. Четвертий – збільшення імпортних потужностей з ЄС з нинішніх 1,7 до 2,2 ГВт. П’ятий – залучення коштів та обладнання від партнерів”, – розповів Кулеба.

Глава МЗС закликав європейських партнерів активізувати зусилля за цими п’ятьма напрямами роботи.

Нагадаємо, у понеділок в Україні діють цілодобові графіки відключення електроенергії. У пікові години одночасно відключатимуть половину споживачів.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 3 =

Back to top button