Україна

РФ захопилила село Прогрес на Донбасі – Deep State


РФ захопилила село Прогрес на Донбасі - Deep State

Подальше просування ворога має одразу дві цілі – захоплення висот та перерізання траси і руху залізниці.

У суботу, 20 липня росіянам вдалося окупувати село Прогрес  Покровського району Донецької області. Про це повідомляє український проєкт Deep State.

“За останні дві доби ворогу вдалося швидко переламати хід бою за Прогрес. Бої на підступах до села почалися ще в останні дні квітня і фактично останні 3 місяці вдавалося відносно успішно відбивати атаки ворога, хоч втрати позицій періодично були”, – йдеться у повідомленні.

Однак ситуація змінилася під час масованого штурму 19 липня. За даними Deep State, тоді майже все село було залишено.

“Терміново надійшла підмога з іншої вже механізованої бригади, яка стала на західній вулиці села. 20 липня через відсутність достатньої кількості піхоти і її силам довелося відійти. Тепер вже за село. Це змушує іншу бригаду, яка стоїть по залізниці, розвертати позиції ще й на фланг. Крім того, існує ризик оточення. Наказу про вирівнювання лінії немає”, – розповіли у Deep State.

Зазначається, що подальше просування ворога має одразу дві цілі.

“Перша – наблизитися або перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка. Крім того, західніше Воздвиженки існує висота 229.0, Друга – це рух по хребту, по якому йде залізниця з подальшим виходом до висоти 224.8 та Новогродівки”, – зазначили у Deep State.

Також повідомляється, що росіяни просунулися у Красногорівці, Піщаному, біля Лозуватського, Новоолександрівки, Прогресу та Андріївки.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ повідомлялося, що найбільша активність ворога зберігається на Покровському напрямку – 32 боїв різної інтенсивності. Зіткнення тривають в районах Новоолександрівки, Новоселівки Першої, Воздвиженки та Прогреса.

Нагадаємо, за добу 19 липня українські військові знищили 990 російських окупантів. Загальні бойові втрати противника станом наближаються до 570 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − three =

Back to top button