Україна

РФ такувала Київ невідомим дроном


РФ такувала Київ невідомим дроном

Новий БПЛА сильно відрізняється від шахедів. При цьому він рухався на надмалій висоті, що, наймовірніше, говорить про те, що це був дрон-камікадзе.

Росіяни уніч проти 20 липня атакували Київ новим безпілотником невстановленого типу. Саме з таким позначенням цей дрон потрапив до звіту Командування Повітряних сил. Видання Defense Express дізналося деталі про новий БПЛА.

Зазначається, що судячи з фото уламків цього дрона, які з’явилися у Мережі, він сильно відрізняється від шахедів. Також було уточнено, що він рухався на надмалій висоті 20−30 метрів, що, наймовірніше, говорить про те, що це був дрон-камікадзе.

Defense Express повідомляє, що отримав з власних джерел додаткові фото цього дрона, з огляду на які пише, що йдеться про дрон з можливим розмахом крила у понад 4 метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю.

Видання зазначає, що цей дрон може нагадувати розвідувальний російський безпілотник ZALA 421−20, але навряд чи розвідувальний дрон летів би на такій малій висоті.

“Більше того, дрони цього типу малорозповсюджені та навряд ще виробляються, бо просувати цей дрон ZALA почала ще на початку 2010-х років, а зараз він не фігурує навіть у каталозі продукції компанії”, – зазначає Defense Express.

Видання додало, що рештки дрона досліджують і його можливості, особливості, а також виробник і компоненти з яких він зібраний будуть встановлені найближчим часом.

Нагадаємо, минулої ночі Сили ППО збили 13 дронів РФ, з них один – невстановленого типу.

Цієї ночі росіяни запустили по Україні десятки шахедів, масована атака триває.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × four =

Back to top button