Україна

Озвучно домовленості України та Британії


Озвучно домовленості України та Британії

Сторони домовилися продовжувати вивчати можливості для посилення морських спроможностей України в рамках Коаліції морських сил і засобів.

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер під час зустрічі на Даунінг-стріт домовилися продовжувати зусилля для посилення морських спроможностей України. Про це повідомляється у пресрелізі британського уряду за результатами зустрічі двох лідерів.

“Лідери також обговорили ситуацію в Чорному морі та успіхи України у знищенні російського флоту. Вони домовилися продовжувати вивчати можливості для посилення морських спроможностей України в рамках Коаліції морських сил і засобів”, – йдеться у повідомленні.

Також Зеленський та британський прем’єр обговорили у ході зустрічі саміт НАТО минулого тижня та вчорашній саміт Європейського Союзу, та “погодилися, що обидві зустрічі підкреслили силу міжнародної підтримки України”.

Зеленський поінформував главу уряду Великої Британії про ситуацію на полі бою.

“Прем’єр-міністр сказав, що він зосереджений на забезпеченні України обладнанням та підтримкою, необхідними для захисту її суверенітету. Говорячи про наступні шість місяців, Прем’єр-міністр та Президент обговорили необхідність якнайшвидшого постачання обладнання на фронт, щоб Україна мала якомога сильнішу позицію напередодні зими”, – зазначається у пресрелізі.

Нагадаємо, Зеленський виступив на засіданні уряду Британії. Як відомо, Зеленський другий день знаходиться у Великій Британії. Вчора він взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти, а також провів низку важливих зустрічей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + 13 =

Back to top button