Україна

НАБУ завершило службове розслідування у справі про витік інформації


НАБУ завершило службове розслідування у справі про витік інформації

Дисциплінарна комісія, на основі службового розслідування, складає висновок про наявність чи відсутність у діях працівника НАБУ дисциплінарного проступку

НАБУ завершило розслідування щодо можливих неправомірних дій своїх працівників, включаючи можливий тиск на викривача. Про це повідомила пресслужба НАБУ у п’ятницю, 19 липня.

Листи про необхідність ознайомлення з матеріалами вже скеровані відповідним службовим особам НАБУ. Строк ознайомлення становить три робочих дні і може бути продовжений до п’яти днів.

Після матеріали скерують на розгляд Дисциплінарної комісії.

“Дисциплінарна комісія, на основі службового розслідування, складає висновок про наявність чи відсутність у діях працівника НАБУ дисциплінарного проступку та підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності з визначенням рекомендованого виду дисциплінарного стягнення”, – зазначили у повідомленні.

Рішення про застосування дисциплінарного стягнення ухвалює Директор НАБУ.

НАБУ продовжуватиме інформувати громадськість про наступні етапи.

Нагадаємо, 22 травня у співробітника Національного антикорупційного бюро – детектива одного з підрозділів за місцем проживання провели обшук. 

САП повідомила, що здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками бюро. Справа була розпочата після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

Згодом у НАБУ підтвердили початок досудового розслідування щодо можливого витоку інформації. Через можливий конфлікт інтересів від виконання посадових обов’язків усунули першого заступника директора НАБУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + thirteen =

Back to top button