Світ

У США самка орангутанга зникаючого виду народила дитинча

У США самка орангутанга зникаючого виду народила дитинча

Фото: Philadelphia Zoo

Самка Туа з дитинчам

Орангутанги розмножуються повільно, самки народжують раз на вісім-дев’ять років. Тривалість життя самок складає 50-60 років.

Самка суматранського орангутана на ім’я Туа народила дитинча в американському зоопарку. Про це повідомляє Washington Post.

Ця вагітність була під пильним наглядом доглядачів, адже попередні спроби завершилися викиднями, а сама Туа хворіла на пневмонію. Зоопарк навіть найняв акушера-гінеколога для допомоги ветеринарам під час пологів.

У червні під час планового УЗД на останніх термінах вагітності лікарі не побачили руху дитинчати, що викликало занепокоєння. Однак, доглядачі продовжували найкраще піклуватися про Туа.

Однієї ночі на 31 тижні вагітності Туа народила. На ранок працівники зоопарку побачили новонароджене дитинча, яке воркувало з мамою та смоктало її молоко.

У малюка руде волосся, яке стирчить у різні боки, та великі очі, сповнені цікавості. Доглядачі поки що не змогли визначити стать і назвати дитинча.

Батько малюка – 28-річний самець на ім’я Сугі. Це були перші здорові пологи орангутанга у Філадельфійському зоопарку відтоді, як Туа народила дівчинку Бату у 2009 році.

Раніше повідомлялося, що влада Камбоджі почала розслідування знущань над мавпами в Ангкорі, який є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В Німеччині знайшли новий вид людиноподібних мавп

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 3 =

Back to top button