Світ

Нідерланди випробовують новий надводний дрон

Нідерланди випробовують новий надводний дрон

Фото: Міністерство оборони Нідерландів

ВМС Нідерландів випробовують надводні дрони USV90 для розмінування

Дев’ятиметровий дрон USV90 може транспортувати вантажі та людей, а також проводити розвідку.


Військово-морські сили Нідерландів проводять випробування першого надводного безпілотника USV90. Про це повідомила пресслужба відомства.

“Королівський флот активно випробовує перший надводний дрон. USV90 (Unmanned Surface Vehicle 90) – це 9-метровий дрон, який можна використовувати на воді. Він може транспортувати вантажі та людей, а також проводити розвідку”, – йдеться у повідомленні.
 

Дрон можна використовувати як своєрідне “водне таксі”, зокрема, для транспортування інших менших безпілотників у район ймовірного розташування мін або вибухівки для знешкодження.

Зазначається, що на початкових етапах випробування проводитимуться з екіпажем на борту. Потім USV90 керуватиметься віддалено і розгортатиметься в безпілотному режимі.

ВМС Нідерландів випробовують надводні дрони USV90 для розмінування. Фото: Міноборони Нідерландів


Проєкт реалізується спільно з Бельгією і під її керівництвом. Дрони USV90 використовуватимуться для знешкодження мін і вибуховий пристроїв у морських водах.

На морському дні досі багато снарядів часів Другої світової війни. За оцінками, лише в Північному морі досі лежать десятки тисяч мін і бомб, які все ще становлять небезпеку.

Нагадаємо, раніше ГУР Міноборони України підтвердило встановлення на морських дронах Magura ракет Р-73.

Морські дрони також планують адаптувати для полювання на повітряні цілі. Спеціалісти працюють над тим, щоб на безпілотну платформу поставити засоби ППО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 − one =

Back to top button