Світ

В Грузії сказали, що розраховують на покращення відносин з ЄС

В Грузії сказали, що розраховують на покращення відносин з ЄС

Фото: georgiatoday.ge

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе

Кобахідзе обговорив з учасниками саміту, зокрема, з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем і главою Євроради Шарлем Мішелем відносини Грузії та ЄС.

Ставлення Євросоюзу до Грузії зміниться на краще, коли “ситуація в регіоні” заспокоїться. Про це у четвер, 18 липня, за підсумками саміту Європейського політичного співтовариства у Великій Британії заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, повідомляють NewsGeorgia, агентство Interpressnews та Перший канал грузинського телебачення.

“Важливо насамперед закінчити війну в Україні. Ми маємо великі надії, що максимум через рік закінчиться війна в Україні, тому ситуація в регіоні заспокоїться, і все це позитивно вплине на загальну політичну ситуацію в нашому регіоні, а також на ставлення до до Грузії”, – сказав грузинський глава уряду.

За словами Кобахідзе, з учасниками саміту, зокрема, з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем і главою Європейської ради Шарлем Мішелем, він обговорив відносини Грузії та ЄС, питання розширення спільноти і поточний порядок денний.

Як відомо, лідери ЄС після саміту Європейської ради вирішили призупинити вступ Грузії до економічно-політичного блоку через те, що в країні ухвалили закон “Про прозорість іноземного впливу”.

Кобахідзе – з керівної нині партії в Грузії – “Грузинська мрія”, яка й просувала закон “про іноагентів”.

 

Закон про “іноагентів” фактично є аналогом закону, ухваленого в Росії. Згідно з документом, ЗМІ та громадським організаціям, які отримують фінансування з-за кордону, надаватимуть статус “агентів іноземного впливу”. Реєструвати іноагентів має прокуратура, а не служба держреєстру. Для фізичних осіб за порушення закону передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, для юридичних – штраф.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 2 =

Back to top button