Україна

Ексрозвідника Червінського помістили під домашній арешт


Ексрозвідника Червінського помістили під домашній арешт

Колишній розвідник вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 9 млн гривень лише вчора, 17 липня.

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому розвіднику Роману Червінському у справі про хабар на 100 тисяч доларів. Про це повідомляє Суспільне.

Суд задовольнив прохання прокурорів, які пропонували домашній арешт для Червінського.

Під час судового засідання нардепи Петро Порошенко, Ірина Геращенко, Вікторія Сюмар та колишній політв’язень Володимир Балух заявляли про бажання взяти Червінського на поруки.

Нагадаємо, колишній розвідник вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 9 млн гривень лише вчора, 17 липня.

Як відомо, Роман Червінський є фігурантом справи про російський удар по аеродрому біля Кропивницького.

За даними слідства, колишній розвідник разом з іншими особами самовільно вирішили провести так звану “спецоперацію” – заволодіти російським військовим літаком. Пілот з РФ нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Ця операція проводилася попри заперечення СБУ та без згоди відповідних державних органів.

У результаті росіяни отримали дані про розміщення на аеродромі Канатове особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків і це дало змогу ЗС РФ обстріляти летовище. В результаті – один військовий загинув, 17 отримало поранення. Також було повністю знищено два винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка і будівлі зазнали значних пошкоджень.

У квітні 2023 року Червінському оголосили підозру за статтею про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Суд його заарештував.

У грудні 2023 року Роману Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 18 =

Back to top button