Україна

Росіяни зосередились на двох напрямках – Генштаб


Росіяни зосередились на двох напрямках - Генштаб

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість бойових зіткнень. Бої точаться в районах шести населених пунктів.

Російські загарбники ведуть активні дії практично на всіх ділянках фронту. Від початку доби зафіксовано 73 бойові зіткнення, найбільш напружена обстановка на Покровському та Курахівському напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у четвер, 18 липня.

Так, на Харківському напрямку росіяни вісім разів намагалися штурмувати позиції ЗСУ в районі Глибокого та Вовчанська. Наразі тривають три бойові зіткнення.

На Куп’янському напрямку противник за підтримки авіації п’ять разів атакував позиції ЗСУ в районі Синьківки, Стельмахівки та Берестового. Три бойові зіткнення досі тривають.

На Лиманському напрямку окупанти провели сім атак поблизу Макіївки, Невського, Тернів і Торського. Три бойові зіткнення завершилися без успіху для противника, ще чотири – тривають.

На Сіверському напрямку ЗСУ відбили п’ять атак поблизу населених пунктів Переїзне, Спірне, Берестове.

На Краматорському напрямку армія РФ провела чотири штурми поблизу Іванівського, Часового Яру та в напрямку Новомаркового.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до десяти. Зосередження зусиль ворога відзначається в районах Північного та Торецька, де відбулося дев’ять боєзіткнень, та ще одне – поблизу Нью-Йорка. Українські воїни відбили всі атаки противника”, – йдеться у зведенні.

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість бойових зіткнень – 15. Бої точаться в районах Прогресу, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Новоолександрівки, Уманського та Яснобродівки. Сили оборони відбили шість атак противника, дев’ять атак – ще тривають.

На Курахівському напрямку тривають бої поблизу Красногорівки, Карлівки і Парасковіївки. Відбито шість атак армії РФ, іще шість боїв тривають.

На Времівському напрямку противник активно застосовує авіацію, вдарив по районах населених пунктів Шевченко, Берестки, Велика Новосілка, Урожайне.

На Оріхівському напрямку війська РФ здійснили п’ять невдалих спроб атакувати підрозділи ЗСУ поблизу Малої Токмачки, Роботиного та в напрямку Новоандріївки та Нестерянки.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Два штурми було відбито.

Раніше у четвер ЗСУ підтвердили відхід з села Урожайне Донецької області. І населений пункт, і позиції Сил оборони були повністю зруйновані, зазначили в ОСУВ Хортиця.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 4 =

Back to top button