Світ

Байден захворів. Зняття з виборів все реальнішеСюжет


Президент США Джо Байден отримав позитивний результат тесту на COVID-19 та продовжить працювати на самоізоляції.

 

Пристрасті навколо можливого зняття чинного президента Джо Байдена з нових президентських перегонів продовжуються. Сам Байден припустив можливе зняття з виборів за станом здоров’я. І відразу після цієї заяви заразився коронавірусом.

 

Втретє ковід

 

На питання, що може спонукати його знятися з виборів, президент США сказав: “Якби у мене виникли якісь проблеми зі здоров’ям, якби до мене прийшли лікарі та сказали, що у вас та чи інша проблема”.

 

Сумніви щодо доцільності балотування Байдена на другий термін почали наростати після його теледебатів із Дональдом Трампом на CNN.

 

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр оголосила у середу, що у Байдена виявили коронавірус і хвороба протікає у легкій формі. Вона запевнила, що президентові раніше були зроблені і основна, і щеплення, що підкріплює.

 

Байден у середу відвідав передвиборний захід у Лас-Вегасі. Увечері він мав виступити у Лас-Вегасі з промовою, але тепер виступ скасовано.

 

За словами Жан-П’єр, президент збирається посидіти на карантині вдома в штаті Делавер, але при цьому виконуватиме всі посадові обов’язки.

 

Лікар Байдена Кевін О’Коннор повідомив пресу, що у президента — нежить і кашель, і що він приймає препарат Paxlovid. На початку дня він почував себе нормально, але потім черговий аналіз показав, що він знову підхопив коронавірус.

 

Репортери, які висвітлювали поїздку Байдена до Лас-Вегаса, передають, що трапом у літак він піднімався повільно і обережно.

 

Умовляння знятися продовжуються

 

Багато провідних політиків з Демократичної партії США та прихильників цієї партії закликають Джо Байдена знятися з президентських виборів. На їхню думку, стан 81-річного ветерана американської політики не дозволить йому успішно битися з Дональдом Трампом і у разі перемоги ефективно працювати ще чотири роки.

 

Байден поки що відмовляється зняти свою кандидатуру на листопадових виборах.

 

The Washington Post повідомляє, що лідер меншості Палати представників Хакім Джефріс і лідер більшості в Сенаті Чарльз Шумер під час приватних зустрічей із президентом Байденом закликали його не ставити під загрозу здатність Демократичної партії виграти вибори до Конгресу.

 

Лідери Конгресу обговорили із головою Білого дому занепокоєння, що його подальша участь у президентських перегонах полегшить Республіканській партії шанси на отримання більшості в обох палатах на виборах.

 

Ще одна людина з близького оточення Байдена прямо сказала президенту, що він має зняти свою кандидатуру, наголосивши, що це єдиний спосіб зберегти його політичну спадщину та врятувати країну від нового терміну республіканця Дональда Трампа.

 

Водночас, Байден відповів, що він категорично не згоден з такою думкою, оскільки вважає себе найкращим кандидатом, щоб перемогти Трампа.

 

Представник Білого дому Ендрю Бейтс стверджує, що президент висловився Шумеру та Джефрісу про своє бажання залишатися у гонці.

 

CNN пише, що колишній спікер Палати представників Ненсі Пелосі приватно сказала Байдену, що він не зможе перемогти Трампа.

 

Вона також зазначила, що Байден може знищити шанси Демократичної партії на перемогу у Палаті представників, якщо продовжить балотуватись на другий термін.

 

За словами одного із джерел, глава Білого дому заперечив, сказавши, що бачив опитування, які вказують на те, що він може перемогти. Водночас інше джерело відзначило, що Байден почав захищатися щодо опитувань.

 

CNN пише, що в якийсь момент Пелосі попросила старшого радника Байдена Майка Донілон вийти на зв’язок, щоб обговорити дані. Цей телефонний дзвінок став другою розмовою між каліфорнійським законодавцем та президентом після провальних дебатів.

 

Зазначається, що Пелосі та Байден також розмовляли на початку липня, проте невідомо, чи радила вона йому знятися з президентських перегонів під час цих переговорів.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × four =

Back to top button