Україна

Україська бойова система DELTA пройшла перевірку за стандартами НАТО


Україська бойова система DELTA пройшла перевірку за стандартами НАТО

Вперше в історії України військова система пройшла сертифікацію за стандартами, які використовуються в країнах НАТО.

Українська бойова система DELTA успішно пройшла перевірку інформаційної безпеки за стандартами країн НАТО, підтвердивши відповідність встановленим вимогам. Незалежну перевірку здійснила міжнародна консалтингова компанія, повідомили у Міноборони України.

“Вперше в історії України військова система пройшла сертифікацію за стандартами, які використовуються в країнах НАТО. До цього подібні системи перевірялися за стандартами 20-річної давності, які втратили свою актуальність”, – зазначив міністр оборони України Рустем Умєров.

Діагностика кібербезпеки системи тривала півтора місяця. Було проаналізовано 162 заходи захисту інформації, що використовуються в системі DELTA. Система побудована на сучасних технологіях і відповідає вимогам щодо кіберзахисту.

“Під час війни безпека бойових систем є пріоритетом. Шлях, який пройшла DELTA, стане прикладом для інших державних систем – як бойових, так і небойових”, – додав голова Держспецзв’язку Юрій Мироненко.

Наступний крок – введення DELTA в експлуатацію Силами оборони. Система має отримати широке розповсюдження у бойових підрозділах для забезпечення технологічної переваги над ворогом.

Нагадаємо, минулого року повідомлялося, що система Delta готова інтегрувати F-16. Пізніше стало відомо, що у систему DELTA інтегрують новий функціонал.


DELTA – це бойова система, що дозволяє планувати операції та бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби – і з союзниками. Щомісяця в систему додається понад 600 тисяч об’єктів про місцерозташування ворога, водночас переглядається військовими понад 4 млн ворожих об’єктів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 1 =

Back to top button