Світ

Удар по Охматдит: Лавров і Небензя озвучили протилежні версії

Удар по Охматдит: Лавров і Небензя озвучили протилежні версії

Фото: x.com/sergiykyslytsya

Кислиця на Радбезі ООН

Постпред РФ при ООН стверджував, що в Охматдит влучила українська ракета, глава МЗС визнав – що російська, яка нібито була збита за допомогою систем ППО.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров та постпред РФ при ООН Василь Небензя озвучили протилежні версії обстрілу дитячої лікарні Охматдит у Києві. Про це заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця, передає Укрінформ.

Так, Небензя стверджував, що в Охматдит влучила українська ракета, Лавров визнав – що російська, яка нібито була збита за допомогою систем ППО.

Російський постпред на засіданні Радбезу 9 липня заявив таке: “На розміщених українськими користувачами Інтернету відеороликах…. видно, що без будь-яких пошкоджень та перешкод у район дитячої лікарні прилітає самотня ракета ППО України. Її неможливо ні з чим сплутати за характерним оперенням, що чітко вирізняється, та іншими характеристиками”.

Лавров на пресконференції у штаб-квартирі ООН у середу цілковито спростував слова свого підлеглого.

“Ось нещодавно, коли ми завдавали ударів по військовій і пов’язаній з військовим блоком енергетичній інфраструктурі, – сказав він. – одна з цих ракет була збита українською протиповітряною системою…. Й уламки цієї ракети впали на дитячий госпіталь у Києві Охматдит.

Коментуючи ці нестикування, Кислиця зазначив у соцмережі Х, що ще в лютому 2022 року на засіданнях Радбезу “радив Небензі частіше набирати свого шефа в Москві й звіряти з ним свої побрехеньки, які він озвучує у Нью-Йорку”.

“Ось і цього разу версія Лаврова про те, що саме російська ракета, її уламки влучили в Охматдит, озвучена ним в ООН 17 липня, не збігається з базіканням Небензі 9 липня в Радбезі ООН, – написав Кислиця, іронічно додавши: – Так що там про “характерне оперення” самотньої ракети?”.

Нагадаємо, під час свого виступу на Радбезі ООН Кислиця заявив, що “Росія – як рак, тільки гірше”.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН збиралася на екстрене засідання, присвячене масованому російському обстрілу України. Засідання закликали провести низка країн, серед яких: Велика Британія, Франція, Еквадор, Словенія та США. Після засідання РФ в Радбезі ООН влаштувала ланч з котлетою по-київськи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 − one =

Back to top button