Світ

Призначено спецпредставника НАТО в Україні

Призначено спецпредставника НАТО в Україні

Фото: НАТО

Патірк Тернер почне виконувати свої обов’язки в Києві у вересні

Патрік Тернер координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки і поради щодо ситуації в Україні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера старшим представником в Україні. Про це повідомила пресслужба Альянсу у середу, 17 липня.

Тернер почне виконувати свої обов’язки в Києві у вересні поточного року. Як старший представник він очолюватиме представництво Альянсу в Україні, “діятиме як координатор взаємодії НАТО з українською владою в Києві”, а також “координуватиме зусилля НАТО і надаватиме Альянсу оцінки і поради щодо ситуації в Україні”.

До цього призначення Тернер працював помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики і планування, а також обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії.

“Для мене велика честь бути призначеним на посаду старшого представника НАТО в Україні. З нетерпінням чекаю можливості очолити представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також з членами і партнерами Альянсу задля надання підтримки Україні з боку НАТО”, – заявив Тернер.

Як відомо, 9-11 липня еа саміті НАТО у Вашингтоні було ухвалено рішення про збільшення присутності Альянсу в Україні, зокрема призначення спеціального представника в Києві.

Також було погоджено створення нової структури для координації всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі, що матиме назву Допомога НАТО з безпеки і тренування для України (NSATU).

В Офісі президента України заявили, що задоволені результатами саміту НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 11 =

Back to top button