Світ

Суд ЄС відхилив позов компанії-власниці TikTok


Рішення суду акцентувало значення Закону про цифрові ринки для забезпечення конкурентних умов на ринках цифрової сфери в ЄС

Суд ЄС відхилив апеляцію компанії Bytedance, компанії-власниці TikTok, на рішення Єврокомісії визнати його платформою з особливим впливом за Законом про цифрові ринки. Про це повідомляє пресслужба суду у середу, 17 липня.

Єврокомісія присвоїла TikTok статус “gatekeeper” від 5 вересня 2023 року, що передбачає зобов’язання виконувати низку правил та звітувати про це відповідно до Закону про цифрові ринки (DMA).

У тексті рішення мовиться, що з часу запуску у ЄС у 2018 році TikTok дуже швидко наростив кількість користувачів приблизно до половини кількості користувачів Facebook та Instagram, показники взаємодії з контентом дуже високі і застосунок дуже популярний серед юних користувачів, які проводять там більше часу, ніж в інших соцмережах.

Рішення суду акцентувало значення Закону про цифрові ринки для забезпечення конкурентних умов на ринках цифрової сфери в ЄС.

Суд зауважив, що Закон про цифрові ринки був ухвалений ЄС задля забезпечення конкурентних і чесних умов на ринках у цифровій сфері в цілому та для безпосередніх користувачів послуг, які надають гравці цього ринку.

Зауважується, що Єврокомісія мала підстави визнати Bytedance компанією з особливим впливом, зокрема за критеріями про кількість користувачів у ЄС і ринкову вартість.

Також Суд відхилив доводи Bytedance щодо порушення її прав захист та порушення принципу рівноправного звернення.

Раніше президент США Джо Байден підписав законопроект щодо потенційної заборони соціальної мережі TikTok. Згідно з документом, китайська компанія ByteDance має протягом 270 днів продати TikTok, інакше соцмережа буде заборонена у США.

Нагадаємо, що колишній президент США Дональд Трамп приєднався до TikTok, яка належить китайському технологічному гіганту ByteDance. Раніше він намагався заборонити платформу, коли був президентом США.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × three =

Back to top button