Україна

Зеленський зробив заяву до роковин трагедії МН17


Зеленський зробив заяву до роковин трагедії МН17

Під час трагедії загинули 298 громадян десятка країн із різних куточків світу, зокрема 80 дітей

Президент Володимир Зеленський у 10-ті роковини трагедії МН17 заявив, що Росія неминуче відповідатиме за збитий нею у 2014 році малазійський Боїнг, як і низку інших воєнних злочинів. Про це він написав на платформі Xу середу, 17 липня.

“Минуло 10 років з того часу, як російські вбивці збили пасажирський літак MH17 у небі над Україною. Весь світ тоді став свідком того, хто прийшов вести війну проти України і що російське зло є загрозою не тільки для нас, а й для всіх”, – нагадав глава держави.

Він додав, що під час трагедії загинули 298 громадян десятка країн із різних куточків світу, зокрема 80 дітей.

“Відповідальність Росії за це злочин неминуча. Усі винні у цьому та інших воєнних злочинах Росії, безперечно, почують заслужений вирок”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 17 листопада окружний суд Гааги оголосив вирок у справі про збитий пасажирський лайнер Boeingрейсу MH17 MalaysiaAirlinesу небі над Донбасом у липні 2014 року. Росіянам Ігореві Гіркіну, Сергію Дубинському та українцю Леоніду Харченку заочно присудили довічне ув’язнення. Судді також визнали, що Росія контролювала “ДНР” під час збиття лайнера MH17.

Зауважимо, Верховний представник Євросоюзу Жозеп Боррель від імені ЄС опублікував заяву з нагоди 10-ї річниці збиття Росією малайзійського “Боїнга” рейсу MH17.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen + seventeen =

Back to top button