Україна

СБУ затримала трьох колаборантів, зокрема експосадовця суду


СБУ затримала трьох колаборантів, зокрема експосадовця суду

Усім трьом повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Їм загрожує від 3 до 15 років тюремного ув’язнення

СБУ затримала трьох колаборантів, які співпрацювали з Росією під час повномасштабного вторгнення. Про це інформує пресслужба СБУ  у середу, 17 липня.

Серед затриманих зокрема колишній судовий розпорядник з Ізюма. Після захоплення міста він приєднався до так званого “відділення поліції Міністерства внутрішніх справ Росії”. Там його призначили “помічником оперативного чергового”.

Після звільнення Ізюма він втік на Дніпропетровщину, де його затримала СБУ.

Тоді як вже на Львівщині затримали колишню директорку школи з тимчасово окупованої Луганщини. Вона впроваджувала російські освітні стандарти і схиляла вчителів до співпраці з окупантами. Жінка намагалася в’їхати на підконтрольну Україні територію через РФ та Євросоюз. Її затримали під час спроби перетину кордону у Львівській області.

Ще одна затримана – мешканка Херсонщини, котра працювала у «виборчкомі» росіян та агітувала за приєднання регіону до Росії під час фейкового референдуму. Правоохоронці затримали її у Херсоні.

Усім трьом повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Триває розслідування.

Зловмисникам загрожує від 3 до 15 років тюремного ув’язнення.

Ми повідомляли, що Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Назара Шкіля – іподиякона так званої “Херсонської єпархії РПЦ” на тимчасово окупованій частині регіону.

Раніше контррозвідка Служби безпеки затримала російську інформаторку на Харківщині. Жінка передавала РФ місця базування українських військ, які залучені до оборони міста.

Нагадаємо, СБУ затримала подружню пару, яка працювала на ФСБ і готувала координати для нового ракетного удару РФ по підрозділах Сил оборони у Харківській та Сумській областях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 5 =

Back to top button