Світ

Дипломат з КНДР втік з родиною у Південну Корею

Дипломат з КНДР втік з родиною у Південну Корею

Фото: nknews.org

Рі Іль Гю втік до Південної Кореї

Рі Іль Гю працював на Кубі дев’ять років, але раптово залишив посаду в листопаді 2023 року. Згодом він пояснив ЗМІ, що розчарувався в режимі КНДР.

Дипломат Північної Кореї, який працював у посольстві на Кубі, разом з родиною втік до Південної Кореї. Інцидент трапився ще минулого року, однак відомо про це стало лише тепер, після його спілкування зі ЗМІ, передає NK News.

Після публікації інтерв’ю з дипломатом розвідка Сеула підтвердила втечу дипломата.

Зазначається, що високопоставлений чиновник на ім’я Рі Іль Гю працював на Кубі дев’ять років, але раптово залишив посаду в листопаді 2023 року.

Рі пояснив, що він розчарувався в режимі КНДР. А до втечі спонукала корупція в міністерстві закордонних справ, а також те, що влада відхилила його прохання відвідати Мексику для лікування.

Він розповів про зневажливе ставлення Кім Чен Ина до власного МЗС та про долю двох високопоставлених дипломатів. Проблеми виникли в 2017 році, коли Кім Чен Ин зателефонував безпосередньо до міністерства закордонних справ, “але ні міністр закордонних справ Лі Йон Хо, ні перший віце-міністр Кім Ке Гван не відповіли.

Зокрема втікач підтвердив, що Хан Сон Рейоля стратили за обвинуваченням у шпигунстві на користь США.

А міністр закордонних справ Північної Кореї був відправлений до політичного табору разом зі своєю родиною в грудні 2019 року за обвинуваченням у корупції.

Нагадаємо, у 2019 році повідомлялося, що Кім Чен Ин наказав стратити кількох дипломатів, які брали участь в переговорах зі США в Ханої.

У КНДР стратили чиновника “за погану роботу”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button