Світ

В ЄС розповіли, чи є можливість позбавити Угорщину головування

В ЄС розповіли, чи є можливість позбавити Угорщину головування

Фото: Золтан Ковач / Х

Орбан втратив довіру у ЄС

Довіра до Віктора Орбана в Європейському Союзі впала до нуля і прем’єр Угорщини не зможе завдати шкоди всередині блоку.

У Європі не довіряють угорському премʼєру Віктору Орбану, а його політику бойкотуватимуть. Однак юридично Угорщину не можна позбавити головування у Раді ЄС. Про це віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова сказала в інтерв’ю Суспільному.

“Я юрист, тому дам суху відповідь юриста: ми не можемо позбавити Угорщину головування. Немає жодної можливості це зробити. Але ми можемо бойкотувати і відкрито показати, що не погоджуємося з політикою пана Орбана”, – заявила вона, додавши, що такі кроки вже робляться.

Юрова зазначила, що в Єврокомісії поступово готуються до головування Польщі, яке розпочинається 2025 року.

За її словами, довіра до Орбана в Європейському Союзі впала до нуля і прем’єр Угорщини не зможе завдати шкоди всередині блоку.

“Угорське головування припадає на той час, коли Рада не буде ухвалювати жодних ключових рішень, оскільки ми на початку законодавчого періоду, зміни мандатів в інституціях”, – пояснила віцепрезидентка Єврокомісії.

Як відомо, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів в Угорщину і відкоригувала рівень представництва на засіданнях під угорським головуванням.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 5 =

Back to top button