Україна

Готували удари по Харкову та Сумщині: затримано подружжя агентів ФСБ


Готували удари по Харкову та Сумщині: затримано подружжя агентів ФСБ

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від восьми років до довічного терміну ув’язнення.


Служба безпеки затримала подружню пару, яка працювала на ФСБ і готувала координати для нового ракетного удару РФ по підрозділах Сил оборони у Харківській та Сумській областях. Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 16 липня.
 
Серед основних цілей ворога були штаби та укріпрайони підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби. Також росіян цікавили геолокації логістичних баз та складів з озброєнням і боєприпасами українських військ.
 
Щоб отримати розвіддані, ФСБ залучила свою агентку з Сумщини, яка працювала у Харкові медсестрою у місцевому лікувальному закладі.
 
Жінка розпитувала своїх колег по роботі про місця базування Сил оборони на Харківщині. До злочинної діяльності вона залучила свого чоловіка. Ним виявився колишній працівник розформованої міліції, який проживав в Охтирці на Сумщині.
 
За даними контррозвідки СБУ, на прохання своєї дружини фігурант обходив прикордонну місцевість, щоб виявити локації українських захисників. Крім того, він “втемну”  випитував потрібні росіянам відомості у своїх знайомих.
 
Отриману інформацію він месенджером переправляв дружині, а вона потім “звітувала” своєму московському куратору. Його особу вже встановлено Службою безпеки.
 
За даними слідства, жінка потрапила у поле зору ФСБ через свої прокремлівські погляди, які неодноразово поширювала в Telegram-каналах. Її чоловік також підтримував Росію і сподівався на захоплення регіону окупантами.

 
Під час обшуку за місцями проживання затриманих вилучено мобільні телефони та сім-карти різних операторів із доказами злочинних дій.
 
Слідчі Служби безпеки повідомили російській агентці про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.
 
Злочинні дії її чоловіка кваліфіковано за статтею несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.
 
Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від восьми років до довічного терміну ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента ФСБ в Одесі. Зловмисник збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

На Одещині затримали агентів ФСБ, які прикидалися парою наречених

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 3 =

Back to top button