Світ

В США вважають, що РФ передає Китаю дані про американську зброю

В США вважають, що РФ передає Китаю дані про американську зброю

Фото: Unsplash

Конгрес непокоїть, що РФ може ділитись даними про зброю США з Китаєм

Конгресмени просять оцінити будь-які військові зусилля Китаю, спрямовані на відображення російських військових інновацій.

Спецкомітет Палати представників Конгресу США з питань Китаю вважає, що росіяни можуть передавати у Китай дані щодо американського озброєння, яке постачається в Україну. Про це у понеділок, 15 липня, пише Reuters.

У комітеті звернулися до радника президента з національної безпеки Джейка Саллівана і зауважили на можливу вразливість американської зброї та військової техніки, яка постачається в Україну.

Конгресмени посилаються на повідомлення ЗМІ та аналітичних центрів про підтримку Китаєм військової промисловості Росії та “тривожний рівень російської адаптації”, який підірвав ефективність кількох неназваних американських систем озброєнь.

“Ми повинні передбачати і діяти виходячи з припущення, що Росія передає Китаю інформацію про вразливості американських і союзних систем озброєнь і способи протидії”, – йдеться в листі.

Зокрема, законодавці посилаються на публікації ЗМІ та аналітичних центрів, у яких йдеться про підтримку Китаєм російської військової промисловості.

Спецкомітет закликав Білий дім “оцінити здатність Росії протистояти американській військовій техніці”, розміщеній в Україні, і те, якою мірою Москва ділиться з Пекіном “отриманим досвідом”.

Вашингтон закликав Пекін не допомагати Москві

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 1 =

Back to top button