Україна

Експерт оцінив, скільки часу піде на відновлення Охматдиту


Експерт оцінив, скільки часу піде на відновлення Охматдиту

Щороку в Охматдиті лікувалися та оперувалися близько 25 тисяч дітей і ще надавалося понад 200 тисяч консультацій пацієнтам.

За попередньою оцінкою, термін відновлення нового корпусу Охматдиту, який постраждав під час ракетної атаки на Київ 8 липня – три місяці. Про це у понеділок, 15 липня, сказав Кандидат фізіко-математичних наук, юрист, директор аналітико-дослідницького центру Інститут міста Олександр Сергієнко, пише Дзеркало тижня.

За його словами, наразі тривають експертизи щодо суми завданих збитків і щойно вони закінчаться, остаточні цифри буде оприлюднено.

Він підкреслив, що частина медичного обладнання вціліла, але його мають перевірити. 

“З будівлями є проблеми, деякі старі корпуси, що не відповідають сучасним вимогам, будуть збудовані з нуля, але все буде відновлено”, – сказав він.

Він нагадав, що Національна дитяча спеціалізована лікарня Охматдит надає медичну допомогу фактично за всіма напрямами, має 49 відділень, центрів та інших підрозділів: від травмпункту до Спеціалізованого медико-генетичного центру.

Він же акцентував, що після початку війни медзаклад став приймати більше пацієнтів. 

Раніше повідомлялося, що дитяча лікарня Охматдит отримала понад 800 млн гривень на відновлення після російського ракетного удару.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. Під час удару в Охматдиті перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні. Пізніше від поранень помер хлопчик.

СБУ встановила, що росіяни вдарили по Охматдиту крилатою ракетою Х-101.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + nineteen =

Back to top button