Україна

Вимагав з підлеглих плату за відгул: викрито командира судна ВМС


Вимагав з підлеглих плату за відгул: викрито командира судна ВМС

Військовослужбовця підозрюють в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, йому загрожує до десяти років позбавлення волі

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден ВМС України, котрий без хабаря не відпускав підлеглих на берег. Про це повідомляє пресслужба ДБР у понеділок, 15 липня.

Повідомляється, що для того, аби піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити командирові 10 тисяч гривень. За оперативними даними, так він міг заробляти на відгулах моряків не менше 150 тисяч гривень в місяць.

Правоохоронці затримали фігуранта 9 липня під час одержання чергової оплати у сумі 1 тис. доларів США. 

 

 

Військовослужбовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави у 182 тисячі грн.

Нагадаємо, командиру і солдату-гранатометнику відділу охорони роти охорони Тернопільського  об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлено про підозру в катуванні, а солдату – ще й у незаконному позбавленні волі людини.

Раніше на Львівщині ДБР викрило працівника ДСНС, який обіцяв допомогти з відстрочкою від мобілізації за хабар. Нині готують клопотання про обрання пожежнику запобіжного заходу та відсторонення від виконання обов’язків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − nine =

Back to top button