Світ

Берлін таємно передав Києву партію зброї – ЗМІ

Берлін таємно передав Києву партію зброї - ЗМІ

Фото: forsvaret.dk

Україна отримала ще 10 танків Leopard 1A5

Мова начебто йде про майже 40 одиниць важкої бронетехніки та системи ППО, серед яких IRIS-T SLM.

Німеччина влітку таємно передала Україні велику партію військової допомоги, до якої увійшли десятки одиниць бронетехніки. Про це повідомило видання Merkur у понеділок, 15 липня.

Стверджується, що Берлін наприкінці червня – на початку липня “практично таємно і непомітно” відправила Києву черговий величезний військовий пакет для Збройних сил України. До нього увійшли 39 танків і БПМ, поставлених німецькою оборонною промисловістю і Бундесвером.

Зокрема, минулого тижня Україна отримала з Німеччини ще 10 танків Leopard 1A5 і 20 бойових машин піхоти Marder. Таким чином, кількість Marder, поставлених Німеччиною для війни в Україні, досягла 120, а кількість відремонтованих Leopard 1 – 50. Були передані і боєприпаси для цієї бронетехніки.

Також ЗСУ отримали два мостоукладальні танки Biber, два інженерні танки Dachs, два евакуаційні танки і чотири танки розмінування Wisent 1.

Німеччина також поставила ще одну систему ППО IRIS-T SLM (раніше три) і ще одну систему ППО IRIS-T SLS (раніше одна) для захисту об’єктів інфраструктури та міст від російських повітряних атак.

Видання також нагадує, що у списку поставленого озброєння з’явилися три РСЗВ HIMARS. Бундесвер не має на озброєнні саме HIMARS, але передав Україні раніше чотири технічно дуже схожі реактивні системи залпового вогню.

Нагадаємо, що 8 липня Німеччина оголошувала про пакет допомоги Україні. Його головною “ізюминкою” став комплекс ППО Patriot із запчастинами і ракетами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + 10 =

Back to top button