Україна

СБУ вилучила на кордоні валізи з готівкою


СБУ вилучила на кордоні валізи з готівкою

Ділки під виглядом туристів намагалися потай провезти гроші до Чернівецької області через пункт пропуску Порубне.

 
Правоохоронці заблокували транснаціональний канал незаконного ввезення в Україну готівки, викраденої на тимчасово окупованій території. Про це повідомляє СБУ у понеділок, 13 березня.
 
Усього було викрито п’ятьох учасників схеми, у яких вилучили майже 37 млн у гривневому еквіваленті. Вони намагалися потай провезти гроші до Чернівецької області через пункт пропуску Порубне під виглядом туристів рейсовим автобусом. Частину готівки вони сховали у валізи, а частину – примотали собі до тіла.
 
“За попередньою інформацією, ці гроші були викрадені на тимчасово окупованих територіях України. Надалі отримані злочинним шляхом кошти вивозили до однієї з країн Близького Сходу, а потім через європейські країни до митного кордону нашої держави”, – йдеться у повідомленні.
 
На вилучені кошти накладено арешт. При цьому вивчається версія, що гроші, що незаконно ввозяться, могли призначатися для фінансування російської агентури в Україні.
 
“Також у співпраці з Державною службою фінансового моніторингу відстежуються всі маршрути нелегального каналу та причетні до цієї особи. Частина коштів, вилучених у “транзитній” країні ЄС раніше, зараз заблокована. Вирішується питання про їхнє стягнення на користь України”, – додали в СБУ.
 

 
Раніше на Одещині прикордонники виявили чоловіка, який примотав до тіла 2,2 млн гривень. Він намагався потрапити до України з Румунії.
На Вінниччині прикордонники знайшли у схованці машини $57 тисяч
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button