Україна

В ОП розповіли про подальші дії з “формулою миру”


В ОП розповіли про подальші дії з формулою миру

Київ надалі планує розвивати результати першого саміту миру і це має відбуватися незалежно від того, як реагує Росія.

В Офісі президента України кажуть, що розраховують через колективний тиск на Росію багатьох країн світу просувати реалізацію кожного з 10 пунктів “формули миру” незалежно від того, що планує робити Москва. 

Заступника керівника Офісу президента України Ігоря Жовкву запитали, як у Зеленського “збираються змусити Росію” брати участь у наступному Саміті миру, якщо РФ буде ігнорувати цю ініціативу, оскільки Москва вже заявила, що не візьме участі у другому саміті.  

У відповідь він сказав, що Київ надалі планує розвивати результати першого саміту, та натякнув, що це буде відбуватися незалежно від того, як реагує Росія.

“Ми продовжимо цю роботу, але не виключно по цих трьох темах (продовольча, ядерна безпека, повернення полонених і депортованих дітей) , адже формула миру має 10 пунктів. Ми будемо складати дорожню карту, план миру, які узгоджуватимуться з конкретними пунктами формули (…) і далі від імені світової спільноти, ті країни, які мають канали зв’язку з Росією, передадуть ці позиції Росії. Це буде не лише голос України, це буде голос більшості у світі. Це має бути колективний тиск. Росія повинна припинити говорити мовою ультиматумів і односторонніх умов – вона повинна прислухатися до міжнародного співтовариства і голосу більшості”, – сказав Ігор Жовква в інтерв’ю Голосу Америки.

Нагадаємо, що Саміт миру відбувся 15-16 червня у Швейцарії. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека, обмін полоненими та повернення викрадених РФ українських дітей. Комюніке за підсумками саміту підписали 84 країни і організації. Однак згодом дві країни відкликали підписи. В той же час до документу постійно доєднуються інші країни. 

У Кремлі уточнили позицію щодо другого Саміту миру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − one =

Back to top button