Україна

Стало відомо, як виглядатимуть могили Національного військового кладовища


Стало відомо, як виглядатимуть могили Національного військового кладовища

На військовому кладовищі буде дві форми намогильних споруд – у вигляді хреста та плити із заокругленням у верхній частині.

Кабінет міністрів затвердив вигляд могил Національного військового меморіального кладовища (НВМК). Про це повідомили керівник Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович та Міністерство у справах ветеранів у суботу, 13 липня.

Дробович повідомив, що зовнішній вигляд кладовища буде базований на українській військовій традиції, якій сотні років.

А у Міністерстві уточнили, що буде дві форми намогильних споруд – у вигляді хреста та плити із заокругленням у верхній частині. Вони матимуть однакову висоту та повторюватимуть обриси одне одного.

За словами Дробовича, завдяки цьому рішенню НВМК продовжить багатовікову традицію (від стародавніх козацьких кладовищ до найбільш знакових українських військових поховань у діаспорі) вшановувати загиблих воїнів в характерний для нашого культурного контексту спосіб.

У всіх, хто не асоціює себе із християнством (за даними соціології близько 20% віруючих) чи просто не бажатиме мати хреста на могилі, передбачена можливість альтернативного вибору – прямокутної таблиці із заокругленим верхом. Це питання заздалегідь було офіційно прокомуніковано із представниками релгійних організацій за участі Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, – заявив Дробович.

“Незабаром буде проведено круглий стіл із залученням фахового середовища щодо матеріалу намогильної споруди, який встановлюватиметься на території НВМК”, – повідомили в міністерстві.

Як відомо, Національне військове меморіальне кладовище буде розташоване поблизу селища Гатне, що межує з Києвом.

Також стало відомо, коли почнуться поховання на військовому кладовищі під Києвом.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 1 =

Back to top button