Цікаве

На берег Нової Зеландії викинувся найрідкісніший кит

На берег Нової Зеландії викинувся найрідкісніший кит

Фото: NEW ZEALAND DEPARTMENT OF CONSERVATION
Ймовірне виявлення ременезуба лопатозубого

Лопатозубі кити – найрідкісніші кити у світі, жодного разу не зафіксовані в живій природі. Ніхто не знає, скільки їх існує, чим вони харчуються і де живуть.

Департамент охорони природи Нової Зеландії повідомив про ймовірне виявлення ременезуба лопатозубого, найрідкіснішого представника китоподібних, на одному з островів країни. Про це повідомляє Associated Press.

Ременезуби лопатозубі – найзагадковіші кити, жодного разу не зафіксовані в живій природі. Їх рідко бачать на поверхні, оскільки вони занурюються дуже глибоко в пошуках їжі.

“Дуже важко проводити дослідження морських ссавців, якщо ви не бачите їх у морі. Це як шукати голку в копиці сіна. Ви не знаєте, де шукати”, – заявила представниця департаменту охорони природи Ханна Хендрікс.

Цього місяця на пляжі Південного острова викинулася п’ятиметрова істота. За формою черепа, дзьоба і зубів фахівці припускають, що це ременезуб лопатозубий. Його швидко перевезли до холодильної камери для подальших досліджень.

Якщо це підтвердиться, вчені зможуть препарувати його, щоб дізнатися більше про цей вид: чим він харчується, де живе і як пов’язаний з іншими видами. Досі було знайдено лише шість інших екземплярів, але вони були поховані до того, як вдалося провести аналіз ДНК.

Ременезуб лопатозубий був вперше ідентифікований у 1872 році на острові Пітт-Айленд. Інші рештки були знайдені у 1950-х та 1986 році. Секвенування ДНК у 2002 році підтвердило, що всі ці екземпляри належать до одного виду. У 2010 році двоє мертвих ременезубів лопатозубих були викинуті на новозеландський пляж, але вчені змогли їх розпізнати лише після поховання.

Раніше повідомлялося, що українські полярники зі станції Академік Вернадський зафільмували китів, які “шпигують” на поверхні океану в Антарктиці.

Вперше на камеру потрапило спарювання горбатих китів. Обидва самці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 5 =

Back to top button