Цікаве

Три продукти, які крадуть нашу красу

Цукор

Надлишок цукру в раціоні здатний позначитися не тільки на вашій фігурі, а й на шкірі обличчя, на жаль. Проблема в тому, що продукти цукру з високим глікемічним індексом здатні запускати процес глікування, тобто зв’язування глюкози з колагеном. Простіше кажучи, колагенові волокна, в тому числі і на шкірі обличчя, втрачають свою гнучкість, шкіра обличчя перестає бути пружною, з’являються зморшки і стають глибшими. Першою в цій ситуації постраждає найтонша шкіра під очима.

Крім цього, цукор може стати причиною запалення в кишечнику, що гарантовано позначиться на вашій шкірі: її колір набуде блідо-земляного відтінку.

Якщо ви хочете, щоб ваша шкіра залишалася привабливою, почніть з малого: скоротіть кількість споживаного цукру вдвічі. Наприклад, відмовтеся від підсолоджування напоїв, купуйте йогурти без додавання цукрів, повністю відмовтеся від солодких газованих напоїв. Не сумнівайтеся, результат не змусить довго чекати! Стан шкіри покращиться, а у вас з’явиться шанс позбутися цукрової залежності.

Молочні продукти

Темні кола і навіть набряклість під очима, а на підборідді утворюються плями, цілком імовірно, що ваш організм негативно реагує на молочні продукти. Йдеться не про так звану повну непереносимість лактози, а про часткову, яка є досить поширеним явищем. Особливо це може проявлятися з віком, оскільки людський організм може втрачати ферменти, необхідні для засвоєння лактози.

Щоб перевірити цю теорію, спробуйте відмовитись від молочних продуктів на 21 день. Якщо стан шкіри навколо очей і на підборідді покращиться, цілком імовірно, що проблема полягала саме в молочних продуктах.

Глютен

Як і з лактозою, при проблемах зі шкірою є сенс підозрювати неповну непереносимість глютена. Симптоматика надзвичайно схожа на лактазну недостатність: набряклість обличчя, порушена пігментація, у тому числі на підборідді.

Спробуйте провести експеримент і на кілька тижнів відмовитись від глютена. Також додати в раціон велику кількість питної води та продуктів, багатих на клітковину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 5 =

Back to top button