Світ

Пхеньян назвав декларацію саміту НАТО “незаконним документом”

Пхеньян назвав декларацію саміту НАТО незаконним документом

Фото: Shutterstock/Fotodom

Північній Кореї не подобається декларація саміту НАТО

У МЗС КНДР назвали декларацію “незаконним документом, який порушує законні права незалежних суверенних держав і розпалює нову холодну війну та військове протистояння у глобальному масштабі”.

Північна Корея назвала декларацію саміту НАТО, в якій засуджено передачу КНДР зброї до Росії, незаконним документом і заявила про готовність посилити рішучу стратегічну протидію Сполученим Штатам і НАТО. Про це заявив речник МЗС КНДР, пише інформагентство  KCNA.

У Міністерстві закордонних справ КНДР назвали декларацію “незаконним документом, який порушує законні права незалежних суверенних держав і розпалює нову холодну війну та військове протистояння у глобальному масштабі”.

Заява містить традиційне звинуваченнь на адресу США і НАТО у змові з метою знищення Північної Кореї, а також тезу російської пропаганди про те, що саме Альянс зруйнував безпекове середовище у Європі своєю політикою розширення на схід.

“Ми попереджаємо, що стратегія глобалізації НАТО, якої дотримуються Сполучені Штати, може створити небезпеку світової війни… КНДР не пропустить такої серйозної загрози і ретельно стримуватиме агресію та війну за допомогою потужнішого рівня стратегічної протидії і захищатиме мир та безпеку в регіоні і решті світу”, – заявили у МЗС КНДР.

Нагадаємо, 10 липня було оприлюднено спільну декларацію саміту НАТО у Вашингтоні. У документі вказано, що Україна перебуває на “незворотньому шляху” до членства в Альянсі.

Засідання Радбезу ООН та саміт НАТО: гучні заяви чи реальний захист

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + twenty =

Back to top button