Україна

Рада розгляне законопроєкт про скасування літнього часу


Рада розгляне законопроєкт про скасування літнього часу

Депутати розглянуть у другому читанні законопроєкт №4201, котрий передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки. Перше читання документ пройшов ще у 2021 році

Верховна Рада найближчого пленарного тижня розгляне у другому читанні проєкт закону щодо скасування переходу на літній час в Україні. Про це поінформував народний депутат Ярослав Железняк у Телеграм у четвер, 11 липня.

Документ передбачає фіксацію зимового часу.

Згідно з попереднім порядком денного на найближчому пленарному тижні Рада розгляне вже у другому читанні законопроєкт №4201, котрий передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

“Дуже правильна ініціатива – буду підтримувати” – наголосив Железняк.

Нині в Україні переводять годинники на літній та зимовий час.

Зокрема в останню неділю жовтня країна переходить на зимовий час, стрілки годинників переводять на годину назад. Тоді як в останню неділю березня відбувається перехід на літній час – переведення годинників на годину вперед.

Нагадаємо, 26 березня 2019 року Європейський парламент проголосував за скасування сезонного переведення годинників, починаючи з 2021 року.

Тоді в Україні заявили, що мають намір вчинити аналогічно. У першому читанні відповідний законопроєкт проголосували 3 березня 2021 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button