Україна

В Україні проведуть перевірки обленерго


В Україні проведуть перевірки обленерго

Держенергонагляд має обгрутовані підозри, що деякі обленерго неправильно застосовували графіки відключень.

Державна інспекція енергетичного нагляду проведе перевірку обленерго щодо рівномірності застосування графіків відключень електроенергії. Про це сказав голова інспекції Руслан Слободян в ефірі телемарафону, повідомив Держенергонагляд у четвер, 11 липня.

“Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії”, – сказав Слободян.

За його словами, найбільше скарг надходить із Дніпропетровської області, яку Держенергонагляд планує перевірити першою. Плануються також перевірки ще у 5-6 областях.

Слободян зауважив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через виникнення аварійних відключень, спричинених, зокрема, спекою. Водночаc, відомство має обгрунтовані підозри, що деякі обленерго не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень.

“Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення”, – пообіцяв Слободян.

Нагадаємо, 11 липня у всіх регіонах України діють цілодобові графіки погодинних відключень електроенергії. З 16:00 до 23:00 будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години – три черги.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button