Україна

Зеленський і Шольц обговорили постачання Patriot


Зеленський і Шольц обговорили постачання Patriot

Лідери обговорили стратегії боротьби з носіями російських керованих авіабомб та розвідувальними дронами.

 
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Вашингтоні. Про це повідомила пресслужба глави держави в середу, 10 липня.
 
Український лідер відзначив критичну важливість термінового постачання додаткових систем ППО на тлі знищення Росією об’єктів цивільної інфраструктури, включно з енергетичною системою та медичними закладами.
 
“Заява щодо постачання додаткових систем Patriot є важливою, і ми вдячні Німеччині та партнерам за такий крок. Водночас нам потрібно більше допомоги для протидії російським ударам із повітря: більше систем ППО та літаки F-16”, – зазначив Зеленський.
 
Лідери засудили російську атаку на дитячу лікарню Охматдит у Києві. Президент подякував за готовність Німеччини прийняти її пацієнтів.
 
Зеленський також розповів Шольцу про ситуацію в повітряному просторі та на фронті, зокрема на Харківському напрямку та сході нашої країни. Співрозмовники обговорили стратегії боротьби з носіями російських керованих авіабомб та розвідувальними дронами.
 
Окремо приділили увагу результатам першого Саміту миру та майбутнім заходам щодо їх втілення.
 
Під час зустрічі також ішлося про практичну реалізацію рішення G7 щодо виділення Україні 50 млрд доларів за рахунок заморожених активів Росії.

Нагадаємо, днями в Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − 8 =

Back to top button