Україна

Партнери пообіцяли Україні $1 млрд на ППО


Партнери пообіцяли Україні $1 млрд на ППО

Окрім систем Patriot і SAMP-T, найближчими місяцями США та партнери мають намір надати Україні десятки тактичних систем протиповітряної оборони та сотні додаткових перехоплювачів впродовж наступного року.

США та партнери окрім систем Patriot і SAMP-T, найближчими місяцями планують надати Україні десятки тактичних систем протиповітряної оборони. Загалом партнери пообіцяли виділити понад $1 млрд на підтримку ППО України. Про це йдеться у спільній заяві лідерів США, Нідерландів, Німеччини, Італії, Румунії та України, яку оприлюднили у Білому домі.

У заяві йдеться, що США, Німеччина та Румунія надають додаткові батареї Patriot; Нідерланди та інші партнери – компоненти Patriot для забезпечення роботи батарей; Італія – додаткову систему SAMP-T.

“Ми працюємо над подальшим оголошенням цього року додаткових стратегічних систем ППО для України”, – йдеться у заяві.

Крім того, найближчими місяцями США та партнери мають намір надати Україні десятки тактичних систем протиповітряної оборони, зокрема NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS та системи Gepard.

Кілька членів Альянсу, включаючи Канаду, Норвегію, Іспанію та Велику Британію, продовжуватимуть відігравати важливу роль у забезпеченні цими системами, а багато інших прихильників України допомагатимуть їм у цьому.

“Сполучені Штати переналаштують планові поставки критичних перехоплювачів протиповітряної оборони для іноземних військ у координації з партнерами, щоб вони були доставлені в Україну, надаючи Україні сотні додаткових перехоплювачів протиповітряної оборони протягом наступного року”, – сказано у заяві.

Підписанти висловили вдячність коаліції з понад 50 країн, яка продовжує надавати безпекову допомогу Україні, Ініціативі “Негайні дії щодо протиповітряної оборони”, якій партнери пообіцяли надати понад 1 мільярд доларів на протиповітряну оборону України, а також Об’єднаній коаліції можливостей протиповітряної та протиракетної оборони, очолюваній спільно Німеччиною та Францією.

“Ми також вітаємо роботу НАТО з підтримки зусиль України з розробки сумісної з НАТО інтегрованої архітектури протиповітряної та протиракетної оборони. Наше послання Москві та світу чітке: наша підтримка України є сильною та непохитною”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, на відкритті Саміту НАТО президент Джо Байден заявив про “історичну” передачу Україні п’яти додаткових стратегічних систем протиповітряної оборони від США та партнерів.

Раніше держсекретар США анонсував дуже сильний пакет допомоги для України на саміті НАТО.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button