Україна

“Антикорупціонери” митниці організували масштабну корупційну схему


 Антикорупціонери митниці організували масштабну корупційну схему

Керівництво Департаменту відомчої безпеки Держмитслужби, у чиї обов’язки входила боротьба з корупцією, обкладали даниною регіональні митниці.

Служба безпеки України затримала посадовців Центрального апарату Державної митної служби, які, за версією слідства отримували хабарі від керівників регіональних митниць. Про це у вівторок, 9 липня, повідомили пресслужби СБУ та ОГП.

Зазначається, що у Києві затримано директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника, які систематично вимагали неправомірну вигоду з керівників регіональних митниць. Натомість вони “гарантували” їм не створювати штучних перешкод у професійній діяльності. За хабарі очільники відомчої безпеки обіцяли також “прикривати” службові порушення митників.

Зазначається, що документування злочинної діяльності фігурантів тривало понад рік. За цей час зафіксовано щонайменше вісім фактів щомісячних поборів.

Правоохоронці затримали очільника Департаменту відомчої безпеки держустанови, його заступника та одного з керівників регіональної митниці на гарячому, при передачі хабаря.

Затриманим готується повідомлення про підозру за двома статтями: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою та пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Також готується повідомлення про підозру колишній виконувачці обов’язків керівника однієї із регіональних митниць, яка зараз очолює управління цієї ж митниці за статтею про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі.

У СБУ зазначили, що наразі тривають 28 обшуків у Центральному апараті Держмитслужби, а також в обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю Західного, Південного та Центрального регіонів.

“Цинізм ситуації полягає в тому, що саме на підрозділ відомчої безпеки та контролю покладене завдання по боротьбі з проявами корупції на митниці, а його керівник фактично запустив корупційний механізм та збирав данину з регіональних митниць”, – прокоментував затримання генеральний прокурор Андрій Костін.

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Раніше повідомлялося, що у Мін’юсті викрили корупційну схему. Фігуранти справи отримували гроші за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, що мають борги.

Корупція на Волинській митниці: кількість підозрюваних зросла до 20

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button