Світ

Китай відреагував на російський удар по Охматдиту

Китай відреагував на російський удар по Охматдиту

Фото: МЗС Китаю

Лінь Цзянь озвучив позицію Китаю відносно російської атаки на Охматдит

У китайському МЗС закликали сторони дотримуватися “трьох принципів деескалації” у Україні.

Влада Китаю закликала “до стриманості”, реагуючи на російский ракетний удар по дитячій лікарні Охматдит у Києві. Відповідну заяву зробив речник МЗС КНР Лінь Цзянь у вівторок, 9 липня.

Так, на брифінгу у нього запитали, якою є реакція Китаю на удар росіян по Охматдиту, чи засуджує Пекін такі дії і чи висловлює співчуття жертвам в Україні.

“Позиція Китаю по українському питанню послідовна та зрозуміла. Всі зацікавлені сторони повинні відповідально сприяти охолодженню ситуації, щоб створити умови для якнайшвидшого припинення вогню та політичного врегулювання кризи”, – відповів Лінь Цзянь.

Він закликав дотримуватися “трьох принципів деескалації”: не допускати розширення бойових дій, уникати їх ескалації та запобігати залученню до конфлікту інших держав.

“Всі сторони повинні проявляти спокій і стриманість та уникати дій, які можуть призвести до ще більшого загострення ситуації”, – додав речник.

Як відомо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Було оприлюднено відео цієї атаки.

Тим часом у Кремлі брешуть, що не атакують цивільні об’єкти в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button