Україна

Норвегія спорядить Україні запчастини до гелікоптерів Sea King


Норвегія спорядить Україні запчастини до гелікоптерів Sea King

Sea King перебували на озброєнні в Норвегії з 1973 до 2023 року. Вертольоти вже досягли максимальної кількості годин нальоту, тому годні лише для запчастин, котрі буває складно знайти.

Норвегія надасть українській стороні запчастини для гелікоптерів Sea King, раніше передані Німеччиною. Такий крок підтримає експлуатацію та технічне обслуговування машин, пише пресслужба норвезького уряду у неділю, 7 липня.

“Як співголова коаліції Maritime Capability Coalition Норвегія вважає важливим забезпечити, щоб Україна була здатна розбудувати свою берегову охорону та збільшити свої морські можливості якомога швидше”, – повідомив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

На Sea King знайти запчастини буває складно. Гелікоптери Sea King перебували на озброєнні в Норвегії з 1973 до 2023 року, а зараз їх замінили на SAR Queen. Норвезькі вертольоти досягли максимальної кількості годин нальоту, тому їх не можна передавати у подальшу експлуатацію.

“Я радий, що запчастини від наших старих Sea Kings зможуть допомогти змінити ситуацію на краще для України та сприяти зусиллям зі створення української берегової охорони”, — своєю чергою зазначив глава МЗС країни Еспен Барт Ейде.

Німеччина вирішила подарувати Україні шість Sea Kings, а Велика Британія планує передати три. 

Нагадаємо, Норвегія збільшилавійськову допомогу Україні на 2,5 млрд крон (240 млн доларів) – до 10 млрд норвезьких крон.

Також Норвегія надала 190 мільйонів доларів на відбудову України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + 10 =

Back to top button