Світ

Іран значно збільшив виробництво ракет – ЗМІ

Іран значно збільшив виробництво ракет - ЗМІ

Фото: Planet Labs PBC

Іран збільшив виробництво ракет

Наразі іранський арсенал є найбільшим на Близькому Сході й оцінюється у понад три тисячі ракет. Експерти проаналізували останні супутникові знімки об’єктів виробництва.

Останні супутникові фото показують значне розширення двох ключових іранських об’єктів з виробництва балістичних ракет. Воно відбулося після угоди від жовтня 2022 року, згідно з якою Іран погодився надати ракети Росії, яка шукала їх для війни проти України. Про це у понеділок, 8 липня, повідомило Reuters.

Агентство зазначає, що наразі іранський арсенал є найбільшим на Близькому Сході й оцінюється у понад три тисячі ракет. Це озброєння включає модифікації, призначені для перевезення звичайних і ядерних боєголовок.

Супутникові знімки свідчать про те, що на військовій базі Модарреса в березні та виробничому комплексі Ходжир у квітні видно понад 30 нових споруд, оточених великими земляними валами.

Експерти пов’язують ці вали з виробництвом ракет, імовірно вони призначені для того, щоб вибух в одній будівлі не призвів до детонації в сусідніх спорудах.

Як розповіли Reuters три іранські чиновники, об’єкти на знімках розширюються з метою збільшення виробництва балістичних ракет. Також деякі з нових будівель дадуть змогу подвоїти виробництво безпілотників.

Ймовірно, виготовлені там безпілотники і ракетні компоненти будуть продані Росії, також частина безпілотників може бути передана хуситам, а ракети – Хезболлі.

Нагадаємо, у лютому  Reuters повідомляло, що Іран передає Росії 400 балістичних ракет з дальністю до 700 км.

А у травні ЗМІ писали, що Іран передав РФ новітні високоточні авіабомби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button