Події

Правовий захист дітей: Офіс Генпрокурора у судовому порядку повернув навчальн…

Правовий захист дітей: Офіс Генпрокурора у судовому порядку повернув навчальні приміщення столичному коледжу

????Коментують: начальник відділу представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства ОГП Дженнет Атаєва, директор Київського професійного коледжу з посиленою підготовкою Василь Петрович і заступник начальника Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству ОГП Олеся Волошина.

????Офіс Генпрокурора системно й принципово реагує на факти передачі в оренду приміщень навчальних закладів. Адже законодавством чітко визначено, що вони не підлягають використанню поза освітнім призначенням.

????У разі виявлення порушень ювенальні прокурори звертаються до суду для захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства. У 2023 році пред’явлено 90 таких позовів.

????До прикладу, Офіс Генпрокурора довів незаконність оренди нежитлових приміщень Київського професійного коледжу з посиленою підготовкою площею 300 кв м. Попри законодавчу заборону, їх передали в оренду ТОВ «Телерадіокомпанія «Шансон» для розміщення радіостанції.

⚖️Наразі рішеннями судів першої та апеляційної інстанції підтримано доводи прокурорів та задоволено позовні вимоги. Відповідача зобов’язано повернути майно столичному коледжу.

????Київський професійний коледж з посиленою підготовкою – це один з найсучасніших закладів професійної освіти. За 100 років свого існування він підготував близько 60 тисяч випускників.

????Підкреслимо, що збереження майна закладів освіти в умовах воєнного стану набуває особливої важливості.

????За даними Офісу Генерального прокурора, наразі завдано шкоду 2868 об’єктам освітнього призначення. З них: 297 – зруйновано, ще 2571 – зазнали різного виду пошкодження (вибиті вікна й двері, пробиті стіни та дах, понівечено або викрадено майно тощо).

????Одним із найбільш постраждалих регіонів є Київщина. За час повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави там зазнали різного ступеню руйнувань понад 80 дитячих садочків, 150 закладів загальної середньої освіти, 22 заклади професійно-технічної та вищої освіти.

Video is too big

Back to top button