Цікаве

Дізналась секрет найпишніших оладків! Тепер вони не падають після остигання! Я в захваті!

Я пробувала багато різних рецептів, але тільки приготовані за цим рецептом, оладки виходять пишними і дуже смачними! Я раніше думала, що після охолодження всі оладки опадають, але тільки не в цьому випадку. Навіть повністю охолоджені вони тримають форму і залишаються пишними та м’якими.

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно – 400-500 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Насамперед виливаю в миску кефір. Якщо він холодний, то підігріваю в мікрохвильовій печі до легка теплого стану. Сильно гріти не потрібно. Якщо заздалегідь дістати з холодильника, то можна взагалі не гріти. Далі додаю яйце кімнатної температури та сіль. Усе добре перемішую.

Додаю цукор, якщо покласти більше, ніж вказано, оладки вже не будуть такими пишними, тому суворо дотримуйтеся рецепта.

Далі частинами додаю борошно і добре перемішую.

Тісто має вийти досить густим, ледве стікати з ложки. У цьому і є секрет пишних оладок!

Далі беру ще трохи борошна, приблизно одну ложку, змішую з содою і додаю в тісто. Усе швидко перемішую і тісто готове. Можна приступати до смаження пишних оладок. Тісто більше перемішувати не можна!

Розігріваю сковорідку з рослинною олією, бажано налити олії побільше. Ложкою викладаю на сковорідку тісто, формуючи оладки. Сковорідку прикриваю кришкою, щоб оладки добре пропеклися. Обсмажую з обох боків до рум’яної скоринки.

Готову партію оладок викладаю на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію. Ось така краса виходить!!! Готові оладки подаю з джемом або згущеним молоком, це вже на ваш розсуд!

No Newer Articles

Back to top button