Події

Правоохоронці та урядовці об’єднують зусилля для захисту дітей та подолання…

Правоохоронці та урядовці об’єднують зусилля для захисту дітей та подолання викликів у сфері дитячої безпеки під час війни

????В Офісі Генпрокурора пройшла нарада керівників правоохоронних та інших державних органів щодо стану протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей, які є учасниками кримінального провадження, а також формування правосуддя, дружнього до дитини.

????Напередодні Міжнародного Дня Захисту дітей говорили про наявні виклики у цій сфері та шляхи їх подолання.

????Генпрокурор Андрій Костін зауважив, що в умовах війни зростає як кількість злочинів, вчинених проти дітей, так і злочинів, вчинених неповнолітніми. Масштаб цих викликів вимагає комплексного підходу та системної співпраці широкого кола партнерів, зокрема активної залученості Уряду. Тож він вкотре закликав колег докласти зусиль для розробки комплексної державної програми з протидії злочинам проти дітей та вчинених неповнолітніми.

Також серед актуальних задач, які озвучив Генпрокурор:
▫️системна протидія булінгу;
▫️заходи щодо підтримки ментального здоров’я неповнолітніх;
▫️протидія злочинам проти статевої свободи та недоторканості, вчиненим проти дітей, зокрема домаганням в онлайн просторі;
▫️протидія кіберзлочинам проти дітей;
▫️захист дітей, які постраждали від домашнього насильства або стали його свідками;
▫️навчання фахівців, які працюють з дітьми у кримінальному провадженні;
▫️створення комплексного міжінституційного механізму для надання дітям, які є учасниками кримінального провадження, соціальної, психологічної, правової, медичної та іншої допомоги.

????Для забезпечення захисту прав та інтересів дітей запроваджуються сучасні людино-орієнтовані підходи до роботи з дітьми, які перебувають у контакті з законом. Торік у 6 регіонах стартував пілотний проєкт щодо імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Ухвалено рішення поширити цей проєкт ще на 6 регіонів.

????Андрій Костін подякував всім колегам, які долучилися до наради, й щодня працюють заради захисту українських дітей.

➡️Детальніше про подію

Video is too big

Back to top button