Україна

Німецький посол анонсував новий комплекс Iris-T для України


Німецький посол анонсував новий комплекс Iris-T для України

Чергову систему протиповітряної оборони Берлін передасть Києву вже в травні, заявив Мартін Єгер.

Україна матиме в травні ще одну німецьку систему протиповітряної оборони Iris-T. Підтримка Німеччини розвиватиметься відповідно до потреб України. Про це  повідомив посол Німеччини в Києві Мартін Єгер в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Ми нині бачимо саме найбільшу потребу в ППО. Дивіться на енергетичну систему, на енергопостачання, що було сильно уражене. Ми тепер допомагаємо у відновленні саме енергетичної інфраструктури, з огляду на зиму”, – сказав він.

Дипломат запевнив, що Україна не матиме достатньої кількості засобів протиповітряної оборони, то буде дуже важко відбивати майбутні атаки.

“Тому ми вирішили робити ще більше, ніж досі, в секторі ППО. Ми сьогодні вже маємо дві системи Patriot в країні, і ми привеземо сюди ще одну, третю систему. Це нелегко для нас, бо ми маємо свої обов’язки в НАТО. І це означатиме, що 25% наших Patriot буде перебувати в Україні”, – запевнив Єгер.

Він додав, що “нема жодної іншої такої країни в світі, яка стільки віддає”.

“Проте, крім систем Patriot, є ще система Iris-T. Вже деякі системи тут є, і тепер, у травні, прибуде ще одна система. Крім того, ми обіцяли Україні, що ми цього року, наступного року і ще 2026 року будемо постачати ще нові такі системи”, – нагадав посол.

Як відомо, Німеччина передасть Україні додаткову систему ППО Patriot – вже третю з початку повномасштабної війни. Інформацію підтвердив президент Володимир Зеленський після розмови з канцлером Олафом Шольцом.

Виробник Iris-T підтвердив передачу Україні нового ЗРК

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button